Pastel Color Cake for Hantaran





Alhamdulillah.

Dulu saya decor kek hanya berpandukan youtube dan google sana sini. Setelah berguru dengan teacher Anissa dari Confetti Studio barulah rasa lapang sangat di dada. Sebelum ini, saya sering merasakan hasil tangan saya tidak begitu kemas, walaupun (alhamdullillah) kebanyakan customers memuji dan berpuas hati.

Saya memang amat berpuas hati dengan kelas yang diajar. Material semua disediakan. Teacher Anissa yang manis tu pun baik sangat dan tak kedekut ilmu. Kita bukan sahaja d ajar basic fondant, tap diajar macam mana nak buat bunga, spray kek nak bg lebuh umph cantiknyer, dan macam-macam tips lagi yang dikongsi bersama.

Memandangkan itu merupakan kelas hias kek yang pertama tentunya berdebar2 kan. Syukur kawan-kawan yang datang tu semuanya jenis peramah dan rajin menolong. Selain dari gosip-gosip semasa, hehe, antara hot topic yang kami bincangkan ialah mengenai harga kek yang perlu di charge kepada customer.

Saya memang rekomen kelas ini kepada semua yang ingin memulakan baking sebagai hobi mahupun memulakan business kecik2 macam saya.  Memang berbaloi sangat2.
Untuk kelas-kelas lain yang dianjar oleh teacher Anissa, boleh singgah ke Confetti Studio yer.


bersama hasil kerja tangan masing-masing

 
Ni dia kek saya :)
 
 

Posing jap dengan kek 

0 comments:

Post a Comment

 

© Copyright Triple Sprinkles 2014 - Designed by Krafty Palette|Sign in